Deși cimentul și-a dovedit calitatile de-a lungul timpului, este totuși un material care are limitele lui in materie de finisaje. Este adevărat că poate arăta grozav într-un design interior inspirat de stilul industrial, însă nu permite prea multe variațiuni și are o serie de dezavantaje, pe care le rezolva cu succes microcimentul, un produs inovator al tehnologiei moderne, cu o serie de aplicații în construcții și amenajări.
Te gândești să oferi un nou aspect casei tale cu un finisaj din ciment sau microciment? În acest articol, vom compara cele două opțiuni și vom explora avantajele și dezavantajele fiecăreia. Află care sunt asemănările și deosebirile dintre ciment și microciment în ceea ce privește instalarea, durabilitatea și întreținerea, precum și posibilitățile de design.
Cimentul este fabricat în urma unui proces tehnologic complex, dintr-un amestec de materiale în compoziția cărora intră calciu, silicon, aluminiu, fier și alte ingrediente, în care se pot include calcar, cretă, nisip, marnă, șisturi, argilă, ardezie, zgură de furnal, nisip de siliciu, bauxită, minereu de fier etc. Calitățile superioare ale microcimentului vin din faptul că acest material inovator folosește proprietățile cimentului și le desăvârșește, înlăturând neajunsurile cu ajutorul altor componente cum ar fi aditivi, pigmenți și rășină. Se obține astfel un material cu rezistență crescută și impermeabilitate garantată.
Dacă utilizările moderne ale cimentului au făcut ca piața produselor de acest tip să includă și ciment colorat, procesul de fabricație nu permite obținerea unei game variate de nuanțe, iar culorile sunt imprevizibile și au un grad mic de stabilitate în timp. Este adevărat că se pot obține rezultate de calitate și cu ciment colorat și se pot identifica unele asemănări de finisaj cu microcimentul, însă acesta din urmă are o paleta vastă de utilizări, culori și texturi, după preferințe.
Poți găsi tipuri de microciment potrivite pentru interioare, pentru băi, pentru terase, pentru spații industriale, pentru pardoseală, pereți sau pentru mobilier. În acest sens, microcimentul Topcret este soluția ideală pentru toate proiectele tale, pentru renovări rapide sau amenajări minuțioase, în exterior sau în interior. Este 100 % impermeabil și are o grosime de doar 3 mm.
Cimentul este un material greu, care trebuie aplicat în stat subțire pentru a se putea întări și a rezista factorilor de mediu și factorilor mecanici. În timp, pardoselile din ciment se pot crăpa, se pot fisura din cauza variațiilor de temperatură, inconveniente pe care tehnologia de fabricație și compoziția microcimentului le înlătură.
Microcimentul se aseamănă cu cimentul și are în compoziție ciment, însă, spre deosebire de vechiul material, care se folosește și se întărește cu ajutorul matrițelor, microcimentul poate fi aplicat pe pereți, podele, placaj și chiar peste gresie.
Trendurile recente au propulsat folosirea microcimentului și la confecționarea și finisajul mobilierului. Există foarte puține limite în design cu un material ca microcimentul. Peste scheletul mobilierului realizat din lemn sau oțel, se adaugă stratul subțire de microciment, care va da un aspect cu textură și culoare în funcție de preferințe și calități funcționale deosebite, cum ar fi rezistența la pete și impermeabilitatea. Mobilierul astfel creat este potrivit pentru bucătării, băi, terase și grădini, putând fi amplasat cu succes și rezistență deosebită și la exterior.
Alege din oferta Deqoria tipul de microciment Topcret potrivit ideilor tale de amenajare și te vei bucura de produse ușor de folosit, cu rezistență sporită în timp și impermeabilitate, cu ajutorul cărora vei putea să îți pui în aplicare toate planurile în designul de interior sau exterior. Dacă nu știi care este cea mai bună soluție pentru casa ta sau spațiul în care se desfășoară afacerea ta, poți conta pe experiența și sfaturile competente ale specialiștilor Deqoria.