Piscine spectaculoase finisate cu microciment

Piscine spectaculoase finisate cu microciment

Sezonul cald nu trebuie să te găsească nepregătit, așa că nu este niciodată prea devreme să planifici realizarea propriei piscine sau chiar renovarea celei existente, care poate are nevoie de un aer proaspăt și de noi finisaje. Dacă te afli într-una din aceste situații, ai ajuns în locul potrivit. Află de la specialiștii SP House World care sunt avantajele utilizării de microciment pentru piscina ta și de ce acest material este indicat, în detrimentul finisajelor clasice.

Piscină – Finisaje clasice

Finisarea bazinului este una dintre cele mai importante etape din procesul de construire și amenajare a unei piscine. Indiferent dacă vei construi piscina de la zero sau optezi pentru reamenajarea piscinei vechi, vei avea nevoie de un material care se întreține ușor, impermeabil, extrem de rezistent, sigur pentru utilizare și igienic. De asemenea, este necesar să ții cont și de aspectul estetic pe care îl conferă materialul respectiv piscinei. Înainte de a discuta despre microciment, care îndeplinește cu succes toate aceste aspecte, vom trece în revistă finisajele clasice și ce presupune utilizarea acestora.

 

Dintre finisajele clasice pentru piscină se pot menționa linerul din PVC, gresia, mozaicul vitroceramic sau vopseaua epoxidică. În majoritatea cazurilor va fi necesar să iei în calcul și hidroizolația înaintea finisării piscinei. Prin comparație, microcimentul este un material 100% impermeabil, care nu implică realizarea unei izolații suplimentare. Între finisajele clasice menționate și microciment există, de asemenea, diferențe care țin de cost, mod de aplicare, calitate și aspect, avantajele din aceste puncte de vedere fiind de partea microcimentului.

Microciment piscină – Avantaje practice

Pe lângă avantajele incontestabile de ordin estetic, folosirea microcimentului pentru amenajarea piscinei oferă și numeroase avantaje practice. Află detalii despre cele mai importante dintre acestea din rândurile următoare.

Rezistența excelentă a microcimentulu

Anumite caracteristici pe care le are microcimentul fac ca acest material să fie o alegere ideală pentru piscină din punct de vedere al rezistenței. În ciuda grosimii sale de doar câțiva milimetri, microcimentul este 100% impermeabil, rezistă la abraziune și la substanțele chimice utilizate pentru tratarea apei din piscină, are o rezistență mecanică ridicată și nu crapă, iar acțiunea razelor UV, temperaturile negative și vremea nefavorabilă nu îl afectează.

 

Pentru a fi sigur că ai parte de toate aceste avantaje, alege un microciment de calitate superioară, așa cum este Topcret – microcimentul din gama Baxab de la Topcret este de trei ori mai rezistent, comparativ cu alte tipuri convenționale de microciment. Pentru piscină poți utiliza gama specială T/Swim, care îndeplinește toate caracteristicile menționate anterior. În plus, este disponibil într-o paletă variată de texturi și culori, ceea ce înseamnă că vei avea posibilitatea de a realiza piscina exact așa cum dorești.

Aplicare rapidă, fără bătăi de cap

Poți utiliza microciment atât pentru o piscină nouă, cât și pentru renovarea piscinei existente, în cazul în care dorești să îi oferi un aspect mai plăcut și o rezistență mai ridicată. În ambele cazuri, aplicarea stratului de microciment se va face extrem de rapid. De fapt, alegând microcimentul, ai siguranța faptului că piscina ta va fi gata de utilizare în cel mai scurt timp posibil. Motivul? Microcimentul poate fi aplicat pe orice tip de suprafață suport, fără a o elimina în prealabil. Acest avantaj practic nu dăunează impermeabilității sau rezistenței stratului de microciment aplicat.

 

Gama T/Swim de la Topcret are proprietăți excelente în ceea ce privește aderența la suport, ceea ce înseamnă că microcimentul poate fi aplicat direct peste suprafețe din beton, ceramică, gresie și alte finisaje clasice utilizate în piscină.

Uită de accidentele care pot avea loc în piscină

Unele dintre finisajele clasice pentru piscină sunt extrem de alunecoase, ceea ce poate cauza accidente. Nu este și cazul microcimentului. Pentru ca piscina să fie sigură pentru utilizare, mai ales în cazul copiilor, specialiștii Topcret au creat, pe lângă gama specială T/ Swim, un produs adiacent, T/ Grip, finisaj care crește rezistența la alunecare, fiind ideal inclusiv pentru aplicare pe marginea piscinei.

 

Materialul pe care îl alegi pentru piscina va determina longevitatea, rezistența și aspectul său, iar microcimentul este excelent pentru finisarea piscinei, din toate aceste puncte de vedere. Dacă ai nevoie de microciment de calitate superioară pentru proiectul tău, specialiștii SP House World îți stau la dispoziție cu cele mai bune recomandări. Solicită o ofertă personalizată, iar noi vom reveni cu un răspuns în cel mai scurt timp!