clayworks

Tencuiala din lut 100% natural Clayworks de la Deqoria este ideală pentru cei care pun preț pe sustenabilitate atunci când își amenajează căminul. Clayworks este varianta potrivită, indiferent dacă ai nevoie de un finisaj pentru pereții sau tavanele din interiorul casei tale. Produsul este realizat dintr-un amestec natural de argile nearse, minerale și pigmenți.

O alternativă la vopselele sintetice pline de substanțe nocive, Clayworks este o opțiune care te ajută să creezi un spațiu sigur pentru tine și familia ta, în lipsa ingredientelor toxice. Mai mult, Clayworks contribuie activ la păstrarea unui mediu sănătos, absorbind toxinele și mirosurile neplăcute și reglând în mod natural nivelul de umiditate și temperatura ambientală.

Deqoria aduce avantajele date de produsele naturale direct în casa ta, punându-ți la dispoziție tencuiala Clayworks din lut 100% natural, disponibilă în zeci de finisaje și culori diferite, care pot fi utilizate pe orice suprafață de perete sau tavan. Aspectul pe care îl poți crea alegând Clayworks este cu adevărat unic, ținând cont de faptul că gama de culori, nuanțe și texturi în care este disponibil produsul nu se regăsește la finisajele convenționale.

Am împărțit gama Clayworks în două categorii diferite de finisaje: Classic și Custom. Alege din oferta noastră varianta care se potrivește cel mai bine stilului de amenajare din locuința ta și efectului pe care îți dorești să îl obții!

Clayworks
CLAYWORKS CLASSIC

Categoria Clayworks Classic cuprinde patru tipuri de finisaje diferite prin textură, variații de nuanțe și grosime.

Clayworks Tonal Finish
Clayworks Classic Tonal

are un finisaj mat, textură netedă și este disponibil în peste 80 de culori diferite. Grosimea finisajului este de doar 2 mm.

Clayworks smooth
Clayworks Classic Smooth

inspiră căldură, grație tonurilor blânde care îl caracterizează. Disponibil în zeci de nuanțe, acest finisaj are o grosime de 2 mm.

clayworks-demi-rustic
Clayworks Classic Demi Rustic   

Poate fi realizat în texturi diferite, cu finisaj neted sau texturat, în nuanța ta preferată, pe care o poți alege din portofoliul variat Deqoria. Pentru amenajări care se disting prin detalii deosebite și luxuriante, în componența Clayworks Classic Demi Rustic pot fi adăugate minerale naturale cu pigment auriu. Grosimea finisajului este de 5-7 mm.

Clayworks Rustic
Clayworks Classic Rustic

Este disponibil în diverse variante de granulații și poate fi adaptat pentru stilul modern sau rustic. Pentru o amenajare de efect, în componența Clayworks Classic Rustic pot fi adăugate agregate mai grele, obținându-se un finisaj sidefat. Grosimea finisajului este de 7-15 mm.

Clayworks rustic finish
Clayworks rustic finish
Textura clayworks smooth finish
clayworks smooth finish

Clayworks Custom

Clayworks Custom este disponibil în nu mai puțin de 16 variante diferite. Diversitatea acestei categorii de Clayworks de la Deqoria oferă oportunitatea de a amenaja spațiile în moduri cu adevărat unice și deosebite.

Gama sustenabilă Clayworks de la Deqoria aduce plus valoare oricărui spațiu amenajat, prin aspectul estetic deosebit și avantajele aduse de materialele naturale. Dacă vrei să ai parte de aceste beneficii, echipa Deqoria îți stă la dispoziție pentru sfaturi în vederea alegerii celei mai potrivite variante de Clayworks pentru proiectul tău de amenajare.

clayworks-rammed

Creează aspectul pereților autentici din lut chiar la tine acasă, cu Clayworks Custom Rammed, realizat din argilă naturală, minerale și nisip. Pentru a obține diverse nuanțe ale acestui finisaj utilizăm doar pigmenți naturali, obținuți din pământ. Aspectul autentic de lut poate fi obținut prin aplicarea unui strat subțire de Rammed Earth, nefiind necesară cofrarea.

Clayworks Tamped Earth

Tot caracteristic Japoniei este și Clayworks Custom Tamped Earth. Pentru a obține acest finisaj ne-am inspirat de podelele de pământ numite tataki sau douma, utilizate de secole în clădirile japoneze. Estetica acestui finisaj este extrem de versatilă, fiind compatibiliă cu numeroase stiluri de amenajare: clasic, minimalist sau modern.

clayworks polished concrete 1

Tot pentru amenajările în stil industrial este potrivit și finisajul Clayworks Custom Polished Concrete, cu ajutorul căruia poți obține estetica cimentului lustruit. Spre deosebire de alte variante care au același efect, grație materialelor 100% naturale folosite de Deqoria, Polished Concrete este o alternativă non-toxică, ce nu îți pune în pericol sănătatea.

1017_clayworks-shuttered-concrete-effect-custom-finish-1-780x780-1-copy

Complexitatea stilului industrial ne-a inspirat să îți oferim cât mai multe alternative în ceea ce privește finisajele pe care le poți integra într-o astfel de amenajare. Clayworks Custom Pressed Timber – finisajul nostru din lemn presat – imită betonul cofrat și are particularități estetice asemănătoare betonului brut.

Clayworks-Custom-Corrugated

Clayworks Custom Corrugated este alegerea perfectă pentru tine dacă preferi finisajele cât mai texturate. Aspectul acestuia este potrivit pentru locuințe, dar mai ales pentru terase și spații de recreere, restaurante sau cafenele.

Clayworks Ombre

Clayworks Custom Ombre Texture este o tencuială de lut din material neomogen. Textura sa poate fi estompată de la relativ grosieră, la relativ netedă și invers. Rezultatul? Un efect spectaculos, potrivit amenajărilor în stil modern.

Clayworks Arakabe

Deși japonezii sunt adepții stilului minimalist, aceștia integrează în spațiile amenajate relativ simplu elemente de impact. Poți obține același efect cu ajutorul Clayworks Custom Arakabe, un finisaj inspirat din tradiția japoneză de a folosi paie în lut.

1013_Clayworks-Hand-Carved-Custom-Finish-2-780x780-1

Dacă debordezi de creativitate și vrei să îți lași imaginația să te ghideze în amenajarea spațiului, soluția perfectă pentru tine este finisajul Clayworks Custom Hand Carved.

Clayworks Rough Smooth

Clayworks Custom Rough & Smooth este o altă variantă prin care poți aduce inovație în amenajarea unui spațiu. Se caracterizează printr-un amestec de texturi, cu suprafețe în care aspectul neted de pe alocuri se îmbină armonios cu cel poros. Această variantă se potrivește perfect amenajărilor în stil industrial.

Clayworks Ombre Texture 2

Inspirați de jocurile de umbre și lumini din natură, specialiștii Deqoria au creat Clayworks Custom Ombre Colour – o tencuială 100% naturală în degrade, realizată prin amestecarea atentă a pigmenților, printr-o tehnică specială. Un astfel de finisaj este ideal pentru spațiile în care se va opta pentru o amenajare elegantă.

Clayworks moonscape

Specialiștii Deqoria au găsit inspirație inclusiv în stilul tradițional românesc și astfel a apărut Clayworks Custom Monoscape. Acest finisaj aduce aminte de casele tradiționale, din care lutul era nelipsit. Monoscape are un aspect grosier și poate fi folosit pentru amenajări rustice sau de inspirație tradițională.

Clayworks corduroy

Un alt model de finisaj din tencuială de lut este Clayworks Custom Corduroy, care s-a născut din dorința noastră de a experimenta și a dezvolta noi tipuri de finisaje texturate. Nuanțele calde, pământii, fac din Corduroy alegerea ideală pentru cei care își doresc un stil de amenajare cât mai natural.

Clayworks raked concrete effect

Dacă visezi la o amenajare în stil industrial, Clayworks Custom Concrete Effects este finisajul de care ai nevoie. Acest produs te va ajuta să obții textura și aspectul betonului brut în interiorul spațiului pe care dorești să îl amenajezi. Aspectul de beton aparent 100% natural este dublat de avantaje precum lipsa substanțelor non-toxice din componența produsului și conținutul scăzut de carbon.

Clayworks Scalloped

Datorită faptului că argila naturală nu se fixează tare, ne permite să obținem nenumărate modele care se bazează pe prelucrarea extinsă a materialului sculptat, precum Clayworks Custom Sculpted Relief. Deși în gama Clayworks Deqoria există mai multe finisaje potrivite amenajărilor rustice, Clayworks Custom Sculpted Relief este unul dintre cele care se pliază cel mai bine pe particularitățile acestui stil.

1020_clayworks-clay-on-brick-custom-finish-3

O amenajare interioară nu trebuie să presupună distrugerea materialelor existente în spațiul respectiv. Dacă vrei să păstrezi anumite elemente și să transformi spațiul dintr-unul anost în unul modern, alege Clayworks Custom Clay on Brick – un finisaj special conceput pentru a ajuta la conservarea și înnobilarea zidăriei contemporane sau istorice.

1010_clayworks-two-tone_anaglyptic-custom-finish-1-780x780-1-copy

Frumusețea finisajelor Clayworks Custom de la Deqoria stă în posibilitatea de a le adapta absolut oricărui stil de amenajare. De la minimalism trecem la stilul ornamental, în care poate fi încadrat cel mai bine Clayworks Custom Two-Tone Anaglyptic, un finisaj prin care poți aduce frumusețea ornamentelor sculptate în relief chiar în interiorul locuinței tale, pentru un design ce inspiră grandoare.