Cu ce se curăță rășina epoxidică?

Cu ce se curăță rășina epoxidică?

Când vine vorba de pardoseli, cei mai mulți oameni își doresc ca acestea să îndeplinească, în special, trei mari calități: să fie rezistente, să fie impermeabile și să aibă un aspect inedit. Dintre materialele disponibile pe piață, pardoseala epoxidică reprezintă o soluție avantajoasă, având în vedere toate calitățile sale speciale.

 
Ce este rășina epoxidică 

Rășina epoxidică reprezintă o gamă mai largă de produse industriale, lichide sau solide, colorate sau transparente, care diferă în funcție de numărul și de capacitatea de interacțiune a grupărilor reactive epoxi din componența lor. Rășinile au anumite reacții chimice cu întăritorii lor, rezultând proprietăți adezive superioare ale produselor, dar și rezistență chimică sau mecanică performantă.

 

Rășinile epoxidice sunt utilizate în mai multe domenii: pentru acoperirea metalelor, la fabricarea vopselelor, adezivilor, a materialelor plastice, în electronică sau în construcții, dar probabil cea mai cunoscută întrebuințare a lor o constituie obținerea pardoselilor, pentru protejarea podelelor din beton sau ciment. Pardoseala din rășină epoxidică este durabilă, rezistentă, impermeabilă, uniformă și lista poate continua cu multe alte avantaje care arată cât de benefică este în cazul spațiilor industriale, rezidențiale, publice sau comerciale.

 

Un alt avantaj foarte important al unei pardoseli de acest tip este că se curăță foarte ușor. Pentru a-i păstra aspectul frumos, ca nou, este recomandat să se curețe frecvent praful care se acumulează în orice spațiu. Depunerea murdăriei, în special a celei abrazive (cum este nisipul fin) îi pot afecta strălucirea, făcând-o să pară mată.

 

Pentru curățarea lichidelor de pe pardoseala din rășină epoxidică se poate utiliza o lavetă din microfibre sau un prosop de hârtie. Pentru igienizare, se poate folosi o soluție preparată în casă, din 100 ml soluție de curățare care are un pH neutru amestecată în 5 litri de apă caldă. Cu această soluție se va șterge pardoseala, folosindu-se un mop din microfibră sau din burete. Nu se recomandă folosirea produselor de curățare care sunt puternic acide sau puternic alcaline, ci sunt indicați detergenții ecologici, cu pH neutru sau, în cazuri speciale, detergenți pe bază de amoniac, diluați cu apă. Nu este nevoie de produse cu prețuri mari pentru a avea o podea ca din revistă!

 

În cazul în care podeaua rămâne lipicioasă sau este alunecoasă, după ce a fost curățată, este indicată ștergerea ei cu apă caldă curată, după care va fi lăsată să se usuce atât timp cât este nevoie.
Este important de menționat că dacă ai scăpat pe pardoseala din rășină epoxidică lichide, acestea nu o vor afecta, având în vedere că este impermeabilă și că este ferită de coroziune. Cu toate acestea, ea trebuie bine întreținută pentru a-și păstra cât mai mult timp aspectul frumos și elegant, dar și pentru ca locuința sau spațiul (birou, instituție publică, magazin, spital etc.) să fie curat și igienizat, totul la un preț pe care îl poate plăti oricine, indiferent de venituri.

 
Preț rășină epoxidică

Sunt mai multe tipuri de pardoseli din rășină epoxidică, într-o paletă diversificată de culori, modele și finisaje, cu prețuri care sunt influențate de mai mulți factori. Înainte de a te decide la un anumit tip sau model, trebuie să vezi dacă se pretează spațiului respectiv. Îți punem la dispoziție următoarele tipuri de pardoseală: Antipraf, Automix, Stratomix, Antimix și Decorwave, fiecare cu proprietățile și cu beneficiile sale. Așa că, pentru a te asigura că faci o alegere bună, în funcție de necesități sau de preț, îți recomandăm să-i contactezi pe specialiștii noștri, care îți vor oferi toate informațiile de care ai nevoie!

 

Pentru că este ușor de aplicat, de întreținut, de curățat, pentru că are proprietăți superioare în ceea ce privește rezistența, durabilitatea, confortul, totul la un preț competitiv, pardoseala din rășină epoxidică este cu siguranță o soluție modernă, pentru orice tip de spațiu.