Microcimentul – Soluții pentru hol, baie, bucătărie

microcimentul

Microcimentul – Soluții pentru hol, baie, bucătărie

Ai în plan să-ți renovezi locuința și cauți o soluție de efect în special pentru hol, baie și bucătărie, dar care să nu implice transformarea casei într-un șantier un timp îndelungat? Atunci, trebuie să iei în considerare microcimentul, care creează un finisaj continuu neted sau texturat, este rezistent la zgârieturi și ușor de întreținut!

Microcimentul este un material destul de cunoscut de mai bine de peste o jumătate de secol. A apărut în SUA, ca o variantă alternativă la betonul convențional, inițial fiind folosit pentru repararea pardoselilor la transportatorii aerieni. Formula sa a cunoscut îmbunătățiri semnificative de-a lungul timpului, iar în prezent este un amestec pe bază de: ciment, rășini poliuretanice, agregate, pigmenți anorganici și aditivi catalitici, care se pretează pentru aplicarea pe numeroase suprafețe de la interior sau exterior.

Microcimentul se folosește atât în cazul locuințelor noi, cât și în proiectele de renovare, pentru că este un amestec ușor, cu o rezistență mecanică ridicată și care are și calități estetice. În plus, prețul microcimentului este un alt avantaj major, pentru că nu mai este nevoie să achiziționezi materiale și mobilier noi. Astfel, proiectul de amenajare nu va avea un preț exorbitant, iar tu vei putea da spațiului un refresh binemeritat la un cost semnificativ mai redus.

Microciment hol

Poți aplica microciment pe o varietate de suprafețe, atât în hol, cât și în baie și în bucătărie, zone unde umiditatea este de obicei mai ridicată. De asemenea, poți îmbrăca și mobila în microciment, dar îl poți include cu încredere și în proiectele de amenajare din mediul exterior. Condiția ca o suprafață să se preteze pentru aplicarea microcimentului este ca aceasta să fie stabilă.

Pentru că este un material versatil, care se adaptează și aderă la orice suprafață, se folosește cu precădere în cazul locuințelor și al zonelor comerciale. Deși cea mai cunoscută întrebuințare a sa este în cazul pardoselilor, microcimentul se poate aplica și pe: pereți, scări, fațade, tavane.

microciment hol

Așadar, poți aplica microciment în straturi foarte subțiri, de 2-3 mm, pe următoarele suprafețe: faianță, gresie, marmură, rigips, lemn, PAL, MDF, cărămidă, sticlă, plastic etc., în hol și în orice cameră. De asemenea, îl poți lua în considerare pentru repararea ghivecelor, pentru schimbarea aspectului electrocasnicelor sau pentru a proteja sau reface mobilierul.

Pe hol, microcimentul are atât rol estetic, cât și funcțional. El creează încă de la intrarea în casă, apartament sau birou o zonă cu un aspect aerisit și unitar, oferind posibilitatea altor piese să iasă în evidență (pantofar, cuier etc.). În plus, în zilele când afară plouă, este nămol sau ninge, murdăria adusă de la exterior pe picioare, în hol, se spală sau se șterge ușor.

Vrei să îți amenajezi holul cu microciment? Descoperă opțiunile pe care ți le punem la dispoziție și alege varianta preferată!

Microciment baie

Microcimentul este una dintre cele mai bune soluții pe care le poți adopta într-o baie pentru a ascunde gresia sau faianța care nu-ți mai plac și a căror înlocuire ar însemna efort destul de mare, praf și murdărie. Imaginează-ți cât de dificil este să dai jos de pe pereții din baie sau bucătărie faianța, pentru a renova și a redecora!

Acum nu mai este nevoie să renunți la gresie și faianță pentru a avea în baie un design modern, ci le poți acoperi cu microciment. Vei obține instantaneu în baie un finisaj ultramodern, și la un preț mai avantajos, care face față cu brio apei care mai „sare” de la duș, aburilor, uzurii și care își păstrează aspectul ani buni.

Microciment baie

Amenajarea băii cu microciment este întotdeauna o idee bună, iar la Deqoria găsești numeroase opțiuni din care poți alege finisajul preferat!

Microciment bucătărie

Bucătăria este una dintre cele mai tranzitate zone dintr-o locuință, este spațiul în care se pregătește mâncarea, în care se bea cafeaua și în care unii chiar lucrează pe laptop. Oamenii au tendința să se plictisească rapid, văzând zi de zi aceiași pereți, aceeași podea, același mobilier în bucătărie. Așa se explică faptul că bucătăriile sunt cel mai des renovate într-o locuință, luând în calcul și că acest spațiu se uzează mai rapid, din pricina aburilor, a fumului sau a mirosului care se impregnează în pereți și în mobilă.

Renovarea se poate face rapid și ușor într-o bucătărie folosind microciment. Astfel, vei schimba toată atmosfera acoperind suprafețele cu acest material versatil. Gresia, faianța, blatul, mobila – toate pot fi învelite în microciment și astfel nu doar că îți vei ușura treaba și vei întreține mai ușor curățenia în bucătărie, ci te vei bucura de un aspect futurist, uniform, iar spațiul va deveni instantaneu și o oază de relaxare, scăpând de aspectul încărcat al vechilor pereți, podele și piese de mobilă, fiecare în nuanța și textura ei.

Microciment bucatarie

 

Prin renovarea cu microciment, întregul spațiu din bucătărie devine unitar și vei simți că poți respira altfel în el. Descoperă acum opțiunile pe care ți le punem la dispoziție!

Cum aplici microcimentul?

Chiar dacă aplicarea microcimentului nu este foarte dificilă, ea trebuie realizată de profesioniști, care dispun de pregătirea, experiența și instrumentele potrivite pentru un rezultat impecabil.

În continuare poți consulta pașii necesari pentru aplicarea de microciment pe o podea de la interior sau exterior.

Pregătirea suprafeței suport

Înainte de aplicarea propriu-zisă a microcimentului, este necesar să se pregătească așa cum se cuvine suprafața suport. Având în vedere că microcimentul este subțire, si preia forma stratului suport, suprafața pe care o acoperi, trebuie sa fie curată, netedă și uscată.

Dozarea microcimentului

Una dintre cele mai importante calități în aplicarea microcimentului este dozajul acestuia. Având în vedere compoziția sa, o picătură în plus sau în minus poate face diferența între o lucrare de calitate și una compromisă. Așadar, amestecul perfect se obține cumpărând un pachet complet și urmând instrucțiunile respective, unii producători oferind chiar și poze pentru a te ajuta să obții amestecul perfect.

Amestecul trebuie să aibă consistența unei paste, fără cocoloașe. Pentru a nu face greșeli, se poate exersa aplicarea cu cantități mai mici.

Aplicarea stratului de bază

Microcimentul Topcret de la Deqoria se aplică în două straturi de bază. Primul strat de microciment se aplică folosind o gletieră sau o spatulă. Se lucrează pe toată lățimea camerei, începând din partea opusă intrării și terminând cu zona ușii. Aplicarea se face cu răbdare și blândețe, dintr-o dată, pentru că retușurile ulterioare vor fi vizibile și nu îți dorești asta!

Aplicarea celui de-al doilea strat de bază

Între aplicarea primului strat de microciment și aplicarea celui de-al doilea strat trebuie să treacă un anumit timp, perioadă în care materialul va fi lăsat să se usuce.

Cel de-al doilea strat de baza de microciment are integrat in el si plasa din fibra de sticla. Scopul aplicării este acela de corecta imperfecțiunile care au rămas după aplicarea primului strat.

Vei avea nevoie de o gletieră cu care să netezești materialul, astfel încât podeaua să fie plată, fără defecte. Se așteaptă ca stratul sa fie uscat și se șlefuiește.

Etapele intermediare ale aplicării microcimentului

Între aplicarea straturilor de bază de microciment și finisarea suprafeței, se vor urma acești pași:

  • Se aplică primul strat de culoare și suprafața se șlefuiește din nou.
  • După uscare, se repetă procedeul, aplicându-se al doilea strat de culoare.
  • Urmează impermeabilizarea microcimentului, realizată în două straturi. În această etapă se folosește o drișcă din burete.
  • După impermeabilizare, se efectuează sigilarea culorii microcimentului.

La final, se aplică ceară poliuretanică bicomponentă mată sau lucioasa, în funcție de preferințe și de finisajul dorit, în 2-3 straturi.

De finisajul suprafeței depinde modul cum microcimentul se va menține în timp și de aceea această etapă este foarte importantă. Finisarea se face după ce ultimul strat aplicat se usucă în totalitate. Dacă aspectul este unitar, așa cum ai remarcat în poze, în revistele sau site-urile de amenajări, este un semn că aplicarea a fost realizată corespunzător.

finisaj microciment

Vrei să îți amenajezi casa cu microciment și să beneficiezi de cele mai bune rezultate? Contează pe specialiștii noștri, experți în montajul acestui tip de finisaj, care lucrează la cele mai înalte standarde!

Microciment interior

În cazul în care ai nevoie de microciment pentru proiectele de amenajare sau renovare a unui interior, poți găsi la Deqoria tot ce ai nevoie.

Dacă îți dorești o amenajare în stil contemporan, în baie, bucătărie, hol, living sau dormitor, poți opta pentru microcimentul Original, cu o textură fină și elegantă, care oferă un design spectaculos.

Tot pentru proiectele de interior mai poți opta și pentru microciment Rustic, dacă îți dorești un aspect mai apropiat de natură și de materialele brute. Fie că aplici microcimentul pe pereții din baie sau din camere, pe blatul din bucătărie sau pe podele, te vei bucura de un design modern, exact ca în acele poze de pe internet din resorturile de lux.

O altă variantă pentru amenajarea sau redecorarea spațiului interior este microcimentul Baxab, care este de o calitate superioară, fiind realizat în laboratoare care utilizează echipamente de ultimă generație pentru crearea sa. Finisajul său deosebit și rezistența în timp îl fac să fie o variantă excelentă pentru căminul tău, pentru spațiile de birouri, pentru spațiile comerciale.

microciment interior

Descoperă acum toate tipurile de microciment de interior de calitate superioară pe care ți le punem la dispoziție!

Microciment exterior

Toate tipurile de microciment pe care ți le-am prezentat anterior se pretează și în proiectele de la exterior: terase, balcoane, fațade, scări etc.

Dacă însă ești însă în căutarea unui microciment pentru piscina pe care o amenajezi la exterior, cea mai bună variantă este microcimentul T/Swim, cu o formulă specială care asigură rezistența sa la chimicalele din piscină, la aburi și la acțiunea razelor ultraviolete. Acest tip de microciment pentru exterior se poate utiliza și pentru zonele adiacente piscinelor, dar și pentru SPA-uri.

microciment exterior

 

Microcimentul din portofoliul de produse Deqoria are o rezistență superioară și este excelent pentru exterior. Tot ce trebuie să faci este să alegi varianta preferată, iar noi ne ocupăm de restul!

Dezavantaje microciment

Înainte de a vorbi despre dezavantaje, se cuvine să amintim rapid avantajele pe care le prezintă amenajările cu microciment, aplicat la interior sau exterior: varietate de culori și texturi, rezistență și durabilitate, întreținere ușoară, impermeabilitate ridicată, se pretează și în cazul încălzirii în pardoseală, este un material cu un aspect uniform și ultramodern, care este foarte popular la ora actuală în întreaga lume. În plus, proiectul de renovare cu microciment are un bun raport calitate-preț.

În schimb, sunt și câteva dezavantaje ale microcimentului, pe care le vom enumera.

  • Se aplică doar de către profesioniști

Primul dintre dezavantaje este acela că doar profesioniștii trebuie să aplice microciment, pentru că procesul nu este tocmai ușor, necesitând dexteritate, o anumită dozare a materialului, o aplicare uniformă, mai exact pregătire și experiență. Doar așa te vei asigura că aspectul final este impecabil, ca în acele poze la care ai râvnit, și că microcimentul nu se va fisura sau crăpa, nu se va păta și nici nu prezintă denivelări sau defecte.

Contactează-ne acum pentru a discuta mai multe despre serviciile de montaj microciment pe care le oferim!

  • În unele cazuri este nevoie de îngrijire specială

Chiar dacă mentenanța unei suprafețe cu microciment este deosebit de ușor de realizat, în general, sunt unele situații care necesită o îngrijire specială. Este cazul zonelor cu trafic intens (magazine, restaurante, săli de conferință etc.), unde este necesar ca o dată la maximum trei ani să se aplice un strat de protecție, adică ceară poliuretanică, menit să împrospăteze finisajul suprafeței.

Din fericire, nu este și cazul microcimentului Topcret, de la Deqoria, care își păstrează aspectul plăcut timp îndelungat, fără să fie nevoie de îngrijire specială!

Cum se întreține microcimentul

În cele mai multe cazuri, întreținerea microcimentului este facilă și nu necesită produse speciale la un preț mare. Poți folosi apă și un produs normal de curățenie, care să nu conțină substanțe agresive (acizi sau solvenți). De asemenea, poți utiliza pentru spălarea sa atât produse destinate pardoselilor din gresie, cât și pardoselilor din lemn. Nu se recomandă să folosești detergenți puternici, pentru că rășinile din microciment pot să reacționeze cu substanțele chimice și nici înălbitori, șmirghel sau perii de sârmă.

Atât pardoselile din hol, baie și bucătărie, cât și pereții pot fi ceruiți cu ceară poliuretanică la 2-3 ani, aplicată cu mopul (pe pardoseală) sau cu buretele/ cârpa (pe pereți). Aceasta are un preț accesibil și asigură protecția materialului.

Nu în ultimul rând, trebuie să ai grijă să protejezi podeaua de microciment evitând să muți pe ea obiecte grele, cu atât mai mult să nu le târșâi și să zgârii astfel materialul. Mai ales în primele zile de după aplicarea microcimentului evită să verși lichide pe el, pentru că podeaua va rămâne pătată.  Poți, în schimb, să așezi la ușa de la intrare un preș pentru picioare, pe care să te ștergi ori de câte ori intri în cameră și pe care să-l scuturi cât mai des. Un alt lucru pe care îl poți face pentru a proteja microcimentul este să aplici pe suprafețele de contact (picioare de scaune, picioarele meselor, canapele etc.) protecții cauciucate.

amenajare microciment

În concluzie, microcimentul este un material de ultimă generație, foarte versatil și ușor de întreținut, care se pretează în toate proiectele de amenajări, indiferent că sunt la interior sau la exterior sau că este vorba de spații locative sau spații publice ori comerciale.

Dacă ai nevoie de ajutor pentru a alege produsul potrivit cu necesitățile spațiului pe care vrei să-l renovezi sau dacă ești în căutarea unor idei de a integra microcimentul în casa ta, vizualizează fotografiile din galeria online Deqoria și contactează-ne! Vei primi ajutorul dorit în cel mai scurt timp, astfel încât să te bucuri de o amenajare ca ieșită din mâinile unui designer de interior.