Terazzo – Trei motive să-l alegi pentru decorarea casei

terazzo

Terazzo – Trei motive să-l alegi pentru decorarea casei

Te pasionează designul interior? Cu siguranță ai auzit de Terazzo! Numele ne duce pe toți cu gândul la Italia, pentru că acolo a apărut pentru prima dată, cu secole în urmă, acest stil. Încă de pe atunci, marmura era un material folosit adesea în structurile arhitecturale, doar că după finalizarea lor, meșterii rămâneau cu o cantitate de material nefolosit. Așa le-a venit ideea să găsească o întrebuințare pentru resturile respective, lucru ce a dus la apariția finisajului Terazzo.

Istoria materialului nu a luat sfârșit in Italia, întrucât îl putem vedea utilizat chiar și în ziua de astăzi în pardoseli. Din această scurtă povestioară, îți poți da seama care este primul motiv pentru care trebuie să alegi Terazzo: reciclarea. Fiind vorba de un material obținut din resturi, alegerea lui o să fie benefică nu doar persoanei care își redecorează locuința, ci și mediului înconjurător.

Terazzo este mult mai rezistent ca alte materiale, ceea ce-l face să fie alegerea ideală pentru suprafețele în care oamenii obișnuiesc să circule des. Chiar și așa, nu toate produsele sunt create în mod similar. Pentru ca Terazzo să reziste în timpul, materialul trebuie realizat în condiții stricte, asemenea celor folosite de meșterii italieni.

Suprafețele Terazzo din băi și bucătării devin din ce în ce mai populare de la un an la altul, așa că a venit timpul să dai și tu o șansă acestui produs!

Ai o gamă variată de produse Terazzo din care să alegi!

Terazzo se compune din granit, cuarț, așchii de marmură, sticlă sau alte materiale adecvate. Dacă îți dorești ceva cu totul deosebit, Terazzo alla Veneziana pe bază de rășină epoxidică este produsul ideal, care îți va oferi pardoseala elegantă la care ai visat dintotdeauna. Posibilitățile de design sunt nelimitate, întrucât fiecare piesă este unică în felul ei.

Desigur, varietatea produselor nu reprezintă singurul motiv care să te determine să alegi Terazzo epoxidic. Materialul este ușor de aplicat, iar dacă de proces se ocupă o echipă formată din profesioniști, oamenii se vor putea bucura de o locuință cu un aspect unic în cel mai scurt timp cu putință. Pardoseala se va întări peste noapte, iar tot ce rămâne de făcut este șlefuirea și lustruirea suprafeței, pentru a obține cel mai bun rezultat cu putință.

Produsele Terazzo se potrivesc de minunte cu stilul minimalist!

Cu o gamă variata de modele, Terazzo epoxidic poate că nu pare ideea cea mai bună pentru o încăpere în care domină stilul minimalist. Nu-ți face griji, pentru că gama Microterazzo te va ajuta să obții un decor aparte! Microterazzo este folosit în restaurante, birouri și spații comerciale care pun accent pe design. Produsul este unic și nu se demodează niciodată, așa că nu trebuie să-ți fie teamă de acest aspect atunci când alegi să cumperi pardoseli Terazzo.

La fel ca în cazul materialului obișnuit, Microterazzo poate fi personalizat după bunul plac, ceea ce înseamnă că pardoseala pe care o vei crea va avea un aspect rafinat și totodată special. Pentru a obține cel mai bun efect cu putință, ține cont de spațiul în care urmează să instalezi pardoseala respectivă – acest lucru te va ajuta să faci o alegere smart.

Prin urmare, cele trei motive care te vor determina să alegi materialul Terazzo sunt următoarele: este prietenos cu mediul înconjurător, gama variată de produse și caracterul funcțional. La finalul proiectului, pardoseala pe care o vei obține va avea un aspect cu adevărat unic!