Microciment perete – alternativă excelentă la faianță

microciment perete

Microciment perete – alternativă excelentă la faianță

Renovarea băii reprezintă momentul în care proprietarul își poate pune la încercare imaginația pentru elaborarea unui stil original, autentic și plăcut, care să corespundă preferințelor sale. Baia este una dintre cele mai importante încăperi dintr-o locuință, fiind destinată relaxării, dar și revigorării. Din acest motiv, trebuie să se acorde un nivel ridicat de atenție amenajării sale, astfel încât să asigure impactul vizual dorit.

Alegerea gresiei și a faianței nu este o sarcină simplă, pentru că implică o bună documentare înainte cu privire la textura, capacitățile antiderapante (în privința gresiei), calitate. Cei care încă nu s-au hotărât asupra unei variante de faianțe și care ar fi chiar satisfăcuți cu o alternativă, își pot îndrepta atenția către microcimentul pentru pereți. Din fericire, portofoliul Deqoria cuprinde o gamă largă de nuanțe și texturi disponibile din care cumpărătorii își pot alege microcimentul favorit.

Ce este microcimentul?

Microcimentul este cunoscut și sub denumirea de microbeton și constă într-un material care are o flexibilitate crescută și care își îndeplinește cu succes rolul estetic. Poate să fie aplicat atât pe suprafața podelelor, cât și pe suprafața pereților, contribuind la obținerea unui aspect modern. De asemenea, este adecvat atât pentru interior, cât și pentru exterior, datorită rezistenței de care dă dovadă. Aplicarea sa se poate efectua și în spațiile rezidențiale, dar și în cele comerciale, imitând cu succes aspectul de piatră spartă, marmură, piatră naturală etc.

Microbetonul oferă posibilitatea arhitecților, constructorilor și designerilor de interior de a obține un stil industrial de amenajare, în care să predomine mai mult țevile, grinzile și cărămizile ca elemente decorative. De asemenea, poate să fie folosit și ca alternativă pentru plăcile ceramice de faianță.

Microcimentul pentru pereți

Cei care vor să folosească microcimentul pentru perete, mai exact ca înlocuitor al faianței, trebuie să se informeze adecvat, pentru a se convinge dacă rezonează sau nu cu această variantă. Microcimentul pentru perete de la Deqoria este cunoscut pentru o serie de beneficii de care cumpărătorii se bucură. Printre acestea se numără și:

  • efectul obținut – microcimentul se adresează mai mult persoanelor care își doresc să își amenajeze locuința prin tehnici inovative, care le ajută să obțină un efect mat sau lucios;
  • varietate de nuanțe – există gamă variată de nuanțe potrivite pentru diverse stiluri de amenajare, astfel încât să corespundă preferințelor cât mai multor persoane;
  • impermeabilitate – datorită faptului că este un material care nu permite infiltrarea apei, poate să fie folosit cu încredere în încăperile cu umiditate ridicată, cum ar fi băile sau bucătăriile.

Pentru că nu depășește grosimea de 2-3 mm, microcimentul se dovedește a fi o variantă potrivită și pentru locuințele cu spațiu redus. Nu este necesar ca stratul aplicat să fie foarte gros pentru a-și îndeplini criteriile, contribuind semnificativ la economisirea spațiului în încăperile înguste, dar și la crearea iluziei de spațiu generos. Deși nu este dificil de instalat, se recomandă contactarea unui profesionist, care știe exact ce are de făcut pentru obținerea unor rezultate satisfăcătoare.

Microcimentul de la Deqoria aplicat pe pereți este o alternativă corespunzătoare la faianță, având capacitatea de a rezista eroic perioade îndelungate. În prezent, acesta a intrat în atenția atât a designerilor de interior, cât și a arhitecților, ca o variantă indispensabilă atât în amenajările interioare, cât și în amenajările exterioare.