Microcimentul a devenit foarte popular în România, pentru că le permite designerilor de interior sau persoanelor care își realizează singure proiectele de renovare să realizeze o estetică unitară și modernă, fără un efort prea mare. Datorită aderenței sale, microcimentul poate fi aplicat peste numeroase suprafețe stabile, inclusiv lemn sau ceramică, oferind un aspect ca de ciment, dar la o mică parte din costul și greutatea acestuia.
Având în vedere versatilitatea sa, microcimentul poate fi o opțiune excelentă pentru numeroase proiecte de amenajare sau renovare, atât în sectorul rezidențial, cât și în cel industrial, astfel că se poate spune că este bine să-l alegi în orice moment când te gândești la un aer nou și contemporan într-o incintă.
Microcimentul datează din anii `50, fiind dezvoltat în SUA. Specialiștii care l-au creat au pornit de la ideea de a căuta o alternativă de finisaj fiabilă și rezistentă la betonul convențional, pentru repararea pardoselilor, în cazul transportorilor aerieni. Iar noul material s-a încadrat perfect în aceste cerințe. Cu timpul, microcimentul a cunoscut noi îmbunătățiri, adăugându-se rășini (copolimeri) și pigmenți, pentru a se potrivi mult mai bine podelelor din beton peste care se aplica.
În ziua de astăzi, cele mai multe întrebuințări ale microcimentului sunt în proiectele de renovare a locuințelor, pentru că el poate recondiționa, de exemplu, gresia și faianța, într-un mod mai simplu și mai rapid, decât dacă acestea ar fi scoase definitiv.
Iată principalele avantaje ale microcimentului, pentru care este atât de popular în proiectele de renovare:
Spre deosebire de majoritatea pardoselilor, cele din microciment sunt personalizabile, pentru că materialul este disponibil într-o gamă vastă de culori și texturi. Datorită grosimii sale de doar câțiva milimetri, proiectele de renovare sunt ușoare și nu au implicații asupra altor elemente din casă, pentru că, spre exemplu, nu este nevoie să scurtezi ușile pentru a te bucura de o pardoseală din microciment.
Pentru pardoseli, cea mai bună variantă este microcimentul TOPCRET, care se pretează inclusiv în cazul instalațiilor de încălzire în pardoseală. Acest tip de microciment asigură o acoperire uniformă, continuă, fără denivelări, fără aspectul inestetic de sudură sau chit. De asemenea, faptul că are o impermeabilitate de 100% îl califică drept o alternativă excelentă la gresia care începe să-și piardă din popularitate pe piață.
Nu numai în proiectele de interior se poate opta pentru microciment, ci și în cele de exterior, precum: fațade, balcoane, terase, alei, trotuare, garduri etc. După cum se știe, la exterior, materialele se află sub acțiunea directă a factorilor de mediu (ploi, vânt, raze UV, căldură sau frig excesiv), care le pot deteriora, mai devreme sau mai târziu. Calitățile microcimentului îl ajută însă să facă față cu brio tuturor acestor condiții vitrege și să-și mențină proprietățile și frumusețea pe termen lung.
În concluzie, microcimentul este rezistent, durabil, impermeabil și are o estetică modernă. Îl poți întrebuința atât în proiectele de amenajare sau renovare a interiorului, aplicându-l pe pereți, pe podele, peste mobilă, cât și în mediul exterior.
Poți găsi toate tipurile de microciment de care ai nevoie pentru înfrumusețarea unui spațiu la Deqoria, iar avantajele de care te vei bucura vor fi inclusiv de ordin financiar, pentru că raportul calitate-preț este în favoarea ta!