Microcimentul pentru bucătărie – soluția perfectă?

Microciment Baxab

Microcimentul pentru bucătărie – soluția perfectă?

Bucătăriile renovate cu microciment sunt alegerea preferată pentru un număr din ce în ce mai mare de profesioniști în renovare, arhitecți și decoratori în 2022, datorită numeroaselor avantaje oferite de acest material decorativ.

Pentru că îmbină perfect estetica și functionalitatea, microcimentul oferă o acoperire perfectă care garantează lucrări unice și rezistente pentru a renova spațiile pretențioase cum sunt cele din bucătării.

Să nu uităm și faptul că în bucătărie se gătește, așadar este o încăpere expusă stropilor și vaporilor de apă, că atare pentru mentenanță suprafețelor avem nevoie de un material impermeabil, anti-mucegai și termorezistent.

Microciment bucătării – versatilitate și utilitate

Una dintre particularitățile utilizării microcimentului în bucătărie este aceea că poate fi aplicat în diferite moduri datorită versatilității sale. De aceea, putem renova cu microciment podele, pereți, blaturi și chiar chiuvete. Orice design de bucătărie este posibil cu materialele potrivite și îndrumarea unui specialist în reamenajări și design interior.

În plus, microcimentul prezintă o gama largă de suprafețe pe care poate fi utilizat și trebuie să adăugăm și faptul că acest tip de material vine într-o varietate de culori, de la nuanțe neutre, la culori pastelate sau vibrante, permițându-ți, astfel, să dai frâu liber creativitătii în decorarea bucătăriei.

De asemenea, pentru că se montează continuu și nu are rosturi sau îmbinări, oferă spațialitate și luminozitate încăperii unde este aplicat, conferind un plus la capitolul estetică vizuală și igienă.

Indiferent de suprafață acoperită cu microciment, acesta asigura o rezistență excelență la uzură și la temperaturile ridicate din bucătărie și o igienizare facilă a spațiilor pentru că se curată ușor, iar substanțele chimice mai intense pot fi aplicate cu succes fără teamă de coroziune sau deteriorarea suprafețelor.

La Deqoria poți găsi tipuri de microciment în diferite culori, texturi și finisaje, astfel încât proiectul tău de reamenajare a bucătăriei să fie un succes rapid.

Microciment bucătărie – avantaje

Bucătăriile decorate cu microciment nu doar că te aduc în trendul designului din 2022, dar îți oferă și alte avantaje pentru care ar trebui să iei în considerare utilizarea acestui tip de material deocrativ în proiectul tău de renovare sau amenajare a locuinței.

Iar dacă vorbim despre microcimentul în bucătărie, acesta oferă, printre numeroasele avantaje, economisirea timpului de lucru atunci când este aplicat pe diferite suprafețe din încăpere.

Indiferent de suprafață pe care este folosit, permite o renovare rapidă a bucătăriei, de multe ori chiar după 24 de ore de la aplicare, astfel încât bucătăria ramaen un spațiu utilizabil pe perioada renovării. În plus, pentru că nu necesită îndepărtarea lucrărilor vechi, precum faianță sau gresia, se evita generarea de moloz și murdărie.

Am detaliat mai jos principalele calități ale acestui material pentru a înțelege de ce designul cu microciment a devenit un trend în renovarea bucătăriilor din locuințele individuale, restaurante și hoteluri:

  1. Aplicarea microcimentului în bucătărie nu necesită lucrări de construcție

Când vine vorba despre renovarea unei locuințe, timpul înseamnă bani. Cu atât mai mult când vine vorba de bucătărie. Deoarece acest strat decorativ este compatibil cu practic orice material, microcimentul din bucătărie se aplică direct pe suprafață existența fără a fi nevoie de lucrări de construcție sau demolări. Nouă ta bucătărie va fi gata în doar câteva zile.

  1. Diversitate de culori și texturi pentru bucătării cu microciment

La capitolul estetică, microcimentul oferă o gama variată de culori și texturi care pot satisface chiar și cele mai pretențioase gusturi în materie de design interior.Fie că vrei o suprafață fină în culori neutre, sau îți doreșți o lucrare statement în culori metalice sau vibrante, cu microcimentul din gama Topcret de la Deqoria poți obține designul bucătăriei exact așa cum ți-l dorești.

  1. Bucătăriile din microciment au rezistență excelență la căldură și la produse chimice

Stratul de microciment are o rezistență termică foarte mare și, de asemenea, rezistă foarte bine la coroziunea ce ar putea fi rezultată că urmare a utilizării la produselor de curățare casnică. Iată doar doi diferentiatori care au făcut că podelele și pereții din microciment din bucătării, precum și blaturile de bucătărie placate cu microciment, să devină o alegere populară în renovarea spațiilor din case.

  1. Bucătăriile cu microciment sunt rezistente la umiditate ridicată

Dincolo de valoarea decorativă, microcimentul este și deosebit de practic. Acesta garanteza un finisaj impermeabil într-un spațiu atât de expus la contactul cu apă și alte lichide.

  1. Microcimentul din bucătării  este antiderapant

Așa cum hidroizolația reprezintă o valoare adăugată a microcimentului în bucătărie, capacitatea acestuia de a fi un material antiderapant este un alt mare avantaj pentru proprietarii de locuințe care își doresc o casă sigură din toate punctele de vedere.