Microcimentul pentru baie – când e potrivit?

microciment baie

Microcimentul pentru baie – când e potrivit?

Cu toții ne-am dorit să ne renovăm, cel puțin o dată, casă în funcție de personalitatea și preferințele noastre îmbinate cu idei inspirate din designul interior actual. Iar în anul 2022, decorarea spațiilor cu microciment reprezintă un trend în reamenajare datorită versatilității și ușurinței de aplicare a acestui produs inovator.

Fiind un material compus din ciment, agregat, rășina și pigmenți acesta poate fi aplicat direct deasupra unei suprafețe, fără demolare sau îndepărtarea lucrării anterioare. Poate fi aplicat pe pereți, podele și blaturi, fără a fi nevoie de o pregătire complicată a materialului, în prealabil. Iar pentru efecte vizuale spectaculoase, pot fi utilizate diferite tehnici de aplicare, sau poate fi ales un microciment în culori vibrante sau cu texturi deosebite.

Așadar, indiferent de încăperea în care este aplicat, microcimentul poate scoate un spațiu din anonimat, îi poate oferi acel accent sofisticat și unic pe care toți ni-l dorim la finalul unui proiect de renovare a locuinței.

În plus, datorită faptului că poate fi aplicat pe aproape orice suprafață, microcimentul oferă acea senzație de spațiu deschis și de fluiditate în încăpere, fără a fi nevoie să demolăm construcțiile existente, iar spațiul poate fi utilizat din ziua imediat următoare renovării, fără stresul de a deteriora nouă lucrare sau de a te mută pentru o perioada mai îndelungată de acasă.

Microciment băi – un trend în 2022

Deseori, baia ocupă cea mai mică suprafață dintr-o casă, de aceea, atenția la detaliile care pot impacta spațiul din baie este extrem de ridicată. Optimizarea acestui spațiu devine o prioritate în cazul renovării, pentru că ne dorim că baia să fie aerisită, luminoasă și să nu ne dea senzația de sufocare și de înghesuială. De aceea, în 2022 soluția creativă de a utiliza microciment băi pentru reamenajările interioare este și una practică și eficientă. Fiind un material unitar, fără rosturi sau îmbinări de elemente multiple, microcimentul oferă o senzație mai mare de spațialitate băii, care va fi îmbunătățită dacă este combinată cu culori deschise pentru podele și pereți.

Este cazul non-culorii alb, ideală pentru a face baia cu pereți sau podea din microciment să pară mult mai mare decât este în realitate și care se îmbină perfect și cu alte materiale precum lemnul, marmură sau elemente decorative metalice, pentru un design aparte.

Un alt avantaj  remarcabil al microcimentului folosit pentru recondiționarea sau construcția băilor este rezistență să crescută la umiditate și la alți factori termici.

Baia este spațiul din casă afectat de umiditate constanța, motiv pentru care este extrem de importantă selectarea unor materiale rezistente la umezeală, astfel încât să nu se producă mucegaiul, să se umfle suprafețele sau să se deterioreze mai repede decât ar trebui o lucrare de renovare.

Folosind microciment, această problema dispare complet deoarece acesta este rezistent nu doar la umiditatea din ambient, ci și la vaporii și stropii de apă din baie. Deci, te poți bucură de o baie lungă sau de un dus abundent fără griji.

Și tot fără griji poți umblă desculț pe suprafață umedă, deoarece microcimentul din băi are și proprietăți anti-derapante, ceea ce înseamnă că pot fi evitate accidentele din baie provocate prin alunecare.

Microciment băi – alte avantaje

Microcimentul poate fi aplicat în băi în multe moduri. Datorită versatilității sale poate fi utilizat pe și pentru orice suprafață din baie, vine în culori deosebite și poate fi combinat cu lemn, gresie, faianță sau marmură. În plus, deși adesea este utilizat în renovarea pardoselii și a pereților, pot fi create și rafturi sau chiar mobilierul de baie utilizând microcimentul în mod ingenios. Să nu uităm că acest material este deosebit de rezistent și ușor de modelat.

De asemenea, atunci când vorbim despre băi, vorbim despre igienă și curățenie. Suprafețele renovate cu microciment au nevoie de întreținere redusă, deoarece microcimentul este impermeabil și poate fi aplicat continuu pe multiple suprafețe, fără a necesită îmbinări sau chituire, ceea ce îl face un produs igienic și ușor de curățat. În plus, este hipoalergenic și are zero COV.

Iar în plus față de avantajele estetice și de igienă, microcimentul este recunoscut pentru rezistență să ridicată la uzură și durabilitatea în timp a lucrării.

Așadar, faptul că din ce în ce mai mulți arhitecți și persoane obișnuite care își renovează casele solicită din ce în ce mai mult microcimentul Topcret pentru renovarea băilor și a altor spații din locuința, nu face altceva decât să confirme că microcimentul este o soluție optimă pentru multe lucrări de design interior.

La Deqoria avem peste 30 de culori și texturi disponibile din care clienții pot alege microcimentul preferat. Vă așteptăm online sau direct în showroom.