Arhitecții și designerii de interior au o preferință specială atunci când vine vorba despre amenajări interioare cu prestanța: microcimentul. De ce? Pentru că acest material oferă un aspect modern și bine finisat, care se potrivește atât pentru hol și camerele dintr-un apartament sau dintr-o casă, cât și pentru spațiile comerciale, de business sau restaurante, hoteluri și cafenele.
Astăzi ne vom opri asupra utilizării microcimentului în hol, pentru că și aici acest material are propriul „cuvânt” de spus pentru o estetică originală și futuristă la un preț avantajos.
Microcimentul este definit ca un strat foarte rezistent de grosime minimă ce se aplică peste diverse suprafețe. Este realizat din ciment, pigmenți și aditivi, toate aceste ingrediente fiind completate de rășini, care oferă preparatului o anumită flexibilitate și rezistență.
Există mai multe tipuri de microciment: fin sau gros, textura să dictând în ce proiecte poate fi întrebuințat. Poți folosi microciment pentru a înveli podelele. De asemenea, unele persoane preferă să-l includă în lucrările noi, iar altele îl iau în considerare în special pentru renovări, pentru că, la un preț avantajos, acest material are capacitatea să schimbe aspectul unui întreg spațiu.
În hol, microcimentul se poate aplică atât pe pardoseală, cât și pe pereți, indiferent de suprafață: gresie, sticlă, ipsos, material ceramic, lemn, mozaicuri etc. Așadar, nu va trebui să te obișnuiești cu aspectul învechit al podelei din hol și să-ți spui tot timpul că îți este imposibil să o elimini, pentru că, acoperind-o cu microciment, vei obține o podea că nouă, modernă și cu un aspect deosebit.
Chiar dacă în hol și în întregul spațiu există un sistem de încălzire prin pardoseală, se poate aplică microciment pe podea, dar trebuie luate câteva măsuri înainte:
După ce a fost aplicat microcimentul, se așteaptă minim 2 zile până se va porni aprinde din nou încălzirea și temperatura va fi ridicată cu câte 5 grade Celsius zilnic și se va avea în vedere că umiditatea din hol să nu fie prea mică.
Microcimentul are foarte multe avantaje, dar unul dintre cele mai mari este acela că are un preț care îl face competitiv cu alte tipuri de renovări. Spre exemplu, aplicarea de microciment pe podele, pereți sau mobilier face că acestea să pară că noi, fără a achiziționa, de fapt, unele. Așadar, bucurându-te de un preț avantajos, vei avea un nou aspect în locuința, exact așa cum ți-ai dorit când ai pus pe foaie planul pentru renovare.
În concluzie, renovarea unui hol se poate face și la un preț prietenos cu buzunarul, alegând să aplici microciment pe podea și pereți. Întreținerea microcimentului este foarte ușoară. Spălarea să se face cu apă și detergent neutru, iar periodic se poate aplică ceară.